Aktuális

           

Próbaüzem mind a négy vízműben

2015-05-29

Olyannyira jól haladnak a munkákkal a szakemberek a Surján Völgyi Ivóvízminőség-javító Programban, hogy mind a négy vízműben – Bőszénfa, Gálosfa, Sántos, Szentbalázs – elkezdődött a próbaüzem. A három hónapig tartó időszak után az itt élő 2500 lakos egészséges, az európai uniós elvárásoknak is megfelelő ivóvizet ihat.

A program hét település lakosságát érinti. A négy településen kívül Hajmást, Kaposgyarmatot és Cserénfát. A próbaüzem augusztus második felében ér véget, a műszaki átadást szeptemberre tervezik a szakemberek.
Bőszénfán befejeződött az új víztermelő kút fúrása és az új vízkezelő épület építése. Felújították a magasponti tározót, átépítették a meglévő vasiszap-ülepítőt. Elkészült a 25 köbméteres tisztavíz-tározó is Már csak a nyomásfokozó egység telepítése van vissza.
Gálosfán befejeződött az új vasiszap-ülepítő medence, valamint az udvartéri csővezetékek építése.
Sántoson telepítették a vízkezelő technológiát, készen van a 25 köbméteres udvartéri víztározó. Befejeződtek a nyomásfokozó, valamint a vasiszap-ülepítő műtárgyak ágyazatépítési munkái. Rövidesen kicserélik még a magasponti tározó töltő-túlfolyó vezetékét.
Szentbalázson elkészültek a 25 köbméteres udvartéri víztározóval, a nyomásfokozóval és a vasiszap-ülepítő műtárgyak ágyazatépítési munkáival is. Felújították a meglévő vízkezelő épületrészt és a magasponti tározót.
Valamennyi helyszínen a tereprendezés és ahol szükséges az útépítések vannak vissza.

Utolsó frissítés: 2015-05-29