Aktuális

           

Látványos munkák a Surján-völgyében

2015-04-07

A Surján Völgyi Ivóvízminőség-javító Programhoz tartozó összes településen tervszerűen haladnak a szakemberek a munkákkal. Bőszénfán, Gálosfán, Sántoson és Szentbalázson egyaránt látványos kivitelezések vannak folyamatban. A program összesen hét települést érint, de miután a felsorolt négy faluban található vízmű, ezért ott dolgoznak.

Bőszénfán tavaly ősszel kezdődött a kivitelezés. Az új víztermelő kút fúrása befejeződött, az új vízkezelő épület építése pedig folyamatban van. Megkezdték a magasponti tározó felújítását, a meglévő vasiszap-ülepítő átépítését és a 25 köbméteres tisztavíz-tározó és nyomásfokozó telep építését.
Gálosfán befejeződött a magasponti tározó felújítása. Szerkezetkész az új vasiszap-ülepítő medence, valamint hamarosan kezdődik az udvartéri csővezetékek építése.
Sántoson telepítették a vízkezelő technológiát. Szerkezetkész a 25 köbméteres udvartéri víztározó, a nyomásfokozó és a vasiszap-ülepítő műtárgyak. Elkezdődött a magasponti tározó töltő-túlfolyó vezeték cseréje.
Szentbalázson a 25 köbméteres udvartéri víztározó, a nyomásfokozó és a vasiszap-ülepítő műtárgyak szerkezetkészek. Elkezdték felújítani a meglévő vízkezelő épületrészt és a magasponti tározót.
Valamennyi helyszínen befejeződtek a csomópont átépítések, a hálózatmosatások pedig még tartanak.

Utolsó frissítés: 2015-04-08