Aktuális

           

Kúttisztítás Szentbalázson

2014-12-18

Kúttisztítást hajtottak végre a szakemberek Szentbalázson a „Surján Völgy ivóvízminőség-javító program” keretében.

Mint megtudtuk: ezen kívül a beruházás által érintett településeken csomóponti átépítéseket végeznek a kivitelező szakemberei. Sántoson K-33 jelű kút karbantartási munkái valósultak meg, ezen kívül Hajmáson és Kaposgyarmaton történt csomópont átépítés.

A „Surján Völgy ivóvízminőség-javító program” keretében Gálosfán új vízkezelési technológiát alakítanak ki és bővítik az épületet. Szentbalázson ugyancsak új vízkezelési technológia kiépítése, vasiszapülepítő kialakítása és a vízkezelő épület bővítése várható. Sántoson vasiszapülepítő, udvartéri medence és 1 kezelőépület épül. Bőszénfán a jelenlegi konténeres kezelőépület helyett új épületet terveztek, emellett vasiszapülepítő, udvartéri medence és új, komplex vízkezelő berendezés kerül kialakításra. Mindegyik vízműben felújítják a meglévő kutakat, Bőszénfán pedig új kutat is fúrnak.

A hét település - Bőszénfa, Cserénfa, Gálosfa, Hajmás, Kaposgyarmat, Sántos, Szentbalázs – közös beruházása 466 millió Ft-os költségvetésű, melyhez 403 millió forintot biztosít az európai uniós forrás.

Utolsó frissítés: 2015-01-06